EHEIM odmulacz


Autor
duch amazonski
Posty: 1776
Rejestracja: 25 maja 2018, 21:43
Lokalizacja: Lublin/Warszawa
Imię: DAREK
Podziękował: 251 razy
Dziękuję: 93 razy

16 sty 2021, 19:44

Zakupiłem jakiś czas temu odmulacz.
Jeszcze nie użyłem.
Już widzę, że do akwarium z dużą ilością roślin się nie będzie nadawał, a może się mylę. :/
Da się nim odmulić dno bez zanieczyszczenia słupa wody?
Macie jakieś doświadczenia z tym sprzętem?
Załączniki
20210116_192819.jpg
20210116_192819.jpg (6.44 MiB) Przejrzano 289 razy
Awatar użytkownika

rhino
Posty: 10727
Rejestracja: 08 sty 2018, 14:35
Lokalizacja: Wawer
Imię: Marcin
Podziękował: 728 razy
Dziękuję: 298 razy
Kontakt:

16 sty 2021, 19:47

Miałem. Używałem.
Spoko!
Ino trochę rozproszy syfu. Na chwilę.
ratel

Autor
duch amazonski
Posty: 1776
Rejestracja: 25 maja 2018, 21:43
Lokalizacja: Lublin/Warszawa
Imię: DAREK
Podziękował: 251 razy
Dziękuję: 93 razy

16 sty 2021, 19:50

rhino,
jakie baterie tam wsadzić, bo nie mogę znaleźć w necie?
Nie mam instrukcji.
Awatar użytkownika

rhino
Posty: 10727
Rejestracja: 08 sty 2018, 14:35
Lokalizacja: Wawer
Imię: Marcin
Podziękował: 728 razy
Dziękuję: 298 razy
Kontakt:

16 sty 2021, 19:54

4xRL6 czyli AA czyli paluszki grube ;)
ratel
Awatar użytkownika

JJP2
Posty: 1274
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Podziękował: 50 razy
Dziękuję: 37 razy

16 sty 2021, 20:00

Jest spoko. Mógłby mieć jakąś węższą koncówkę w zestawie.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ

Autor
duch amazonski
Posty: 1776
Rejestracja: 25 maja 2018, 21:43
Lokalizacja: Lublin/Warszawa
Imię: DAREK
Podziękował: 251 razy
Dziękuję: 93 razy

16 sty 2021, 20:07

JJP2 pisze: 16 sty 2021, 20:00 Jest spoko. Mógłby mieć jakąś węższą koncówkę w zestawie
Też o tym pomyślałem.
Będę coś kombinował.
Awatar użytkownika

GrandeOW
Posty: 3734
Rejestracja: 09 sty 2018, 15:08
Lokalizacja: Warszawa - Ochota
Imię: Tomek
Podziękował: 123 razy
Dziękuję: 224 razy

16 sty 2021, 20:54

Nigdy nie stosowałem, ale tego chyba nie wolno stosować, jak się ma coś pod podłożem (ziemia, substrat).
Awatar użytkownika

rhino
Posty: 10727
Rejestracja: 08 sty 2018, 14:35
Lokalizacja: Wawer
Imię: Marcin
Podziękował: 728 razy
Dziękuję: 298 razy
Kontakt:

16 sty 2021, 20:56

GrandeOW,
Wolno. Ino z czuciem :)
ratel
Awatar użytkownika

nvdante
Posty: 184
Rejestracja: 27 lut 2020, 17:34
Imię: Andrzej
Podziękował: 13 razy
Dziękuję: 13 razy

16 sty 2021, 21:44

Ja tam sobie z butelki zrobiłem i też nie narzekam :P Ino z czuciem ;) bo ssie, aż miło.
Awatar użytkownika

keysi
Posty: 466
Rejestracja: 13 sty 2018, 00:59
Lokalizacja: Warszawa - Ursus
Imię: Katarzyna
Podziękował: 27 razy
Dziękuję: 41 razy

16 sty 2021, 23:11

Ja też mam ale już nie używam bo pył latał po całym akwarium i osadzał mi się na roślinach. Teraz leży i się kurzy.
Awatar użytkownika

JJP2
Posty: 1274
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Podziękował: 50 razy
Dziękuję: 37 razy

16 sty 2021, 23:18

duch amazonski, ma i się cieszy :???:
[media]https://eheim.com/media/pdf/18/2c/a5/35 ... _08-20.pdf[/media]
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ

Autor
duch amazonski
Posty: 1776
Rejestracja: 25 maja 2018, 21:43
Lokalizacja: Lublin/Warszawa
Imię: DAREK
Podziękował: 251 razy
Dziękuję: 93 razy

16 sty 2021, 23:49

JJP2 pisze: 16 sty 2021, 23:18, ma i się cieszy
Spadówka :45:
Mam, ale jeszcze nie użyłem. Powód chęci użycia to 1cm warstwa syfku na aktywnym.
Jak będzie ujnia z grzybnią to użyję grawitacyjnego gdzie cały syf spłynie do wiadra.

Ale jeszcze mogę owinąć odmulacz owatą i zobaczyć czy brudzi mocno wodę.
ODPOWIEDZ