Niezwykły sklep
-
- 3
- Imię: Tomek
- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 40 times
Niestety w Japonii .
Ale może warto popatrzeć, jak powinien wyglądać sklep dla akwarystów (NIE dla ludzi kupujących rybki). Inspiracje dla aquascaperów niesamowite. Wydawało się jakiś czas temu, że i my możemy w tym kierunku podążać (nieistniejący sklep Bartka Latosa, Diskus Zoo, Rogatek), ale jednak duuuużo brakuje i kierunek zmian nie wróży nic dobrego. Ale to chyba kwestia kondycji polskiej akwarystyki i regulacji prawnych . I niestety jak dla mnie to jest równia pochyła .
Pozdrawiam
Tomek B.
Tomek B.
-
- 3
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 44 times
Pamiętam, jak robił filmy z kobitką co ogarniała w PL Dennerle. Fajno się to oglądałocinek1916 pisze:Green Art Tomka Janika z Sosnowca [emoji846]
Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka
- Poranna Witaj Zmiano
- 3
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 29 times
Typowe sklepy zoologiczne w Japonii wyglądają tak.
Kiedyś. Nie ma takiego dnia tygodnia.
-
- 3
- Imię: Ewa
- Has thanked: 505 times
- Been thanked: 168 times
@Tomek B. porażająco wspaniały. W taki sklepie to ryby chciałyby zostać na stałe, odwrotnie niż u nas Japończycy znają się na pięknie, a rybki na tym korzystają. Widziałam film o sklepie akwarystycznym w Niemczech, takim zwykłym a nie najlepszym. Też było nieźle. Niemcy nie znają się tak na pięknie, za warunki dla ryb były lepsze niż u nas. Akwaria, w których rybki mogą żyć, a nie tylko egzystować w stresie. Bojowniki miały własne ok 20 litrowe akwaria z piaskiem, roślinami etc. Postaram się wrzucić link.