Wody twarde bo na kranówie. Obsada raczej skończy się na neonach Innesa z drugiego akwarium, nie jest to może szczyt ich marzeń ale dają sobie radę. W związku z tym, że nie będę kombinował ze zmiękczaniem wody to odpuszczę jakieś apisto.
Dojdzie trochę zieleni, ale bez przesady.
[112] Twarde wody
- ahr
- 4
- Imię: Piotr
- Has thanked: 69 times
- Been thanked: 120 times
Mam w tym drugim zbiorniku do wyłowienia hara jerdoni i kiryśnika, które ktoś mi tam wpuścił. Tak jak w szkolnym akwarium zbiorowisko odpadów
. W tamtym szkle rosną mi tylko glony, może zrobię tam coś w stylu malawi? Ma ktoś może pomysł na jakąś prostą kolorową w miarę obsadę wzajemnie się kontrolującą?
Tutaj to ani biotopowo, ani nawet środowiskowo nie będzie, bo mam same mikrozoria i nurzańce, a i obsada będzie miszmaszem zdolnym przetrwać na kranowicie
, ale to ma być tylko taka lampka przy biurku do odwracania wzroku od monitora.
PS. Jakby ktoś potrzebował tego typu korzeni (takich cienkich porozgałęzianych) to mam trochę nasuszonych, wykopywanych w ubiegłym roku.

Tutaj to ani biotopowo, ani nawet środowiskowo nie będzie, bo mam same mikrozoria i nurzańce, a i obsada będzie miszmaszem zdolnym przetrwać na kranowicie

PS. Jakby ktoś potrzebował tego typu korzeni (takich cienkich porozgałęzianych) to mam trochę nasuszonych, wykopywanych w ubiegłym roku.
"I may be an idiot, but I'm not stupid"
- ahr
- 4
- Imię: Piotr
- Has thanked: 69 times
- Been thanked: 120 times
Azję z Titteykami mam w domu (stąd ten zestaw roślin), tutaj zmiękczam trochę wodę to mają się nieźle - jak miałem je na kranowicie to dość szybko popadały.. Będę coś kombinował, bo i tak muszę coś zrobić z tym drugim akwarium bo aż żal patrzeć.
"I may be an idiot, but I'm not stupid"