Modyły LED

Awatar użytkownika

Autor
JJP2
Posty: 1197
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Pochwalił: 39 razy
Został pochwalony: 32 razy

10 lis 2019, 16:19

Poszukuję modułów do lampy Odyssea.
FD-125A LED1 (taki jest symbol na płytkach).
Jakby komuś rzuciło się w oczy to proszę o znak/sygnał.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ
Awatar użytkownika

h2o-tech
Posty: 123
Rejestracja: 27 paź 2019, 18:44
Lokalizacja: lubuskie
Imię: h2o-tech
Został pochwalony: 15 razy
Kontakt:

12 lis 2019, 22:59

Daj zdjęcie modułu, będzie łatwiej.
Awatar użytkownika

Autor
JJP2
Posty: 1197
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Pochwalił: 39 razy
Został pochwalony: 32 razy

13 lis 2019, 10:01

tak to wygląda
Załączniki
fd125Aled1.jpg
fd125Aled1.jpg (7.82 KiB) Przejrzano 970 razy
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ
Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Posty: 3401
Rejestracja: 08 sty 2018, 11:22
Lokalizacja: Zgorzelec
Imię: Wojtuś
Pochwalił: 19 razy
Został pochwalony: 41 razy

13 lis 2019, 18:06

JJP2, to nie diody flux?
Awatar użytkownika

Autor
JJP2
Posty: 1197
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Pochwalił: 39 razy
Został pochwalony: 32 razy

14 lis 2019, 00:06

Wojtekxxx9,
Z całymi modułami mniej zabawy. Gdzieś się pojawiały (Niemcy, Węgry) to "se wymyśliłem", że może gdzieś w Polandzie ktoś widział. Same diody już jadą. Jednak zapas modułów do natychmiastowej wymiany też by się przydał.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ
Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Posty: 3401
Rejestracja: 08 sty 2018, 11:22
Lokalizacja: Zgorzelec
Imię: Wojtuś
Pochwalił: 19 razy
Został pochwalony: 41 razy

14 lis 2019, 19:01

JJP2, ma niemieckim ebay nie widze. Jakbys z de gdzies mial napiar to Ci zamówię i przywioze do pl
Awatar użytkownika

h2o-tech
Posty: 123
Rejestracja: 27 paź 2019, 18:44
Lokalizacja: lubuskie
Imię: h2o-tech
Został pochwalony: 15 razy
Kontakt:

15 lis 2019, 13:28

Oprócz samych LED i złącza jest tam jakaś elektronika?
Awatar użytkownika

Autor
JJP2
Posty: 1197
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Pochwalił: 39 razy
Został pochwalony: 32 razy

15 lis 2019, 17:47

Tylko płytka z przepustami, złącze i dwie diody.
Oczywiście wszystko dopasowane do oprawki w lampie.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ
Awatar użytkownika

h2o-tech
Posty: 123
Rejestracja: 27 paź 2019, 18:44
Lokalizacja: lubuskie
Imię: h2o-tech
Został pochwalony: 15 razy
Kontakt:

15 lis 2019, 22:07

A gdyby tak wymienić same LEDy?
Awatar użytkownika

Autor
JJP2
Posty: 1197
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Pochwalił: 39 razy
Został pochwalony: 32 razy

15 lis 2019, 22:13

h2o-tech,
JJP2 pisze:
14 lis 2019, 00:06
Z całymi modułami mniej zabawy. Gdzieś się pojawiały (Niemcy, Węgry) to "se wymyśliłem", że może gdzieś w Polandzie ktoś widział. Same diody już jadą. Jednak zapas modułów do natychmiastowej wymiany też by się przydał.
A na to to już wpadłem :45:
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ
Awatar użytkownika

h2o-tech
Posty: 123
Rejestracja: 27 paź 2019, 18:44
Lokalizacja: lubuskie
Imię: h2o-tech
Został pochwalony: 15 razy
Kontakt:

16 lis 2019, 09:53

Fakt. Żeby mieć na zapas możesz "skopiować" PCB. Złącze chyba też można dostać?
Awatar użytkownika

Autor
JJP2
Posty: 1197
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Pochwalił: 39 razy
Został pochwalony: 32 razy

16 lis 2019, 16:27

h2o-tech,
Aż tak to nie potrzebuję aby dorabiać pcb. Jak byłoby dostępne to bym dwa moduły "zanabył" bo cały problem jest z rozstawianiem stacji itd. A tak to za jednym razem naprawiam trzy sztuki. Pińć minut roboty w porywach a ze 30 rozstawianie, chłodzenia i pakowania na powrót.
Jak nie znajdę to też się nic nie stanie. Szybciej na bazie tej obudowy zrobię listwę na diodach. Powinien wyjść spoko a i wizualnie będzie lepiej wyglądał niż kawał radiatora.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ
Awatar użytkownika

Autor
JJP2
Posty: 1197
Rejestracja: 02 kwie 2018, 08:22
Lokalizacja: Ciupagi
Imię: Piotr
Pochwalił: 39 razy
Został pochwalony: 32 razy

26 gru 2019, 15:27

Diody wymienione. Tak to wygląda w pseudonocy.
Dalej jednak szukam gotowych modułów.
Załączniki
received_514134399310574.jpeg
received_514134399310574.jpeg (8.05 KiB) Przejrzano 612 razy
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wnerwiają...

(: ɐuzoɯ oʞʇsʎzsʍ oʇ ǝɔɥɔ ǝıs ʞɐɾ
ODPOWIEDZ