mi się zupełnie nic nie wyświetla
[500l w obiegu] słonego szczęścia by SHARK
-
- 3
- Imię: Borys
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 47 times
Z racji, że sam wywołuje do aktualizacji wątków to i ode mnie jakiś mały foto spamik:
Ja widać na powyższych zdjęciach nadal walczę z cyjano :/ ale na chwile obecną nie podjąłem jeszcze decyzji o zastosowaniu Chemiclean.
Pewnie się zastanawiacie co to za siatka w połowie zbiornika. Otóż podjąłem drugą próbę wprowadzenia kolejnej ryby "pokolcowatej" a konkretnie Acanthurus Nigricans. Niestety pierwsza próba zakończyła się fiaskiem i nowy fish został "zamęczony" przez Desjardini. Tym razem postanowiłem odseparować pokolce przez pierwsze 2 tygodnie wspólnego życia. Ma to na celu przyzwyczajenie wzajemne ryb do siebie, oraz nauczenie Nigricansa mojego sposobu żywienia. Odpukać w drugiej dobie po wpuszczeniu zaczął pobierać pokarm. Pierwszy tydzień mamy już za sobą, Desjardini juz nie atakuje siatki nawet jak pływają obok siebie, dlatego jest nadzieja, że wszystko będzie dobrze.
A oto i jego mość:
Jest tez kilka nowych korali (zdjęć nadal nie umiem robić):
Ja widać na powyższych zdjęciach nadal walczę z cyjano :/ ale na chwile obecną nie podjąłem jeszcze decyzji o zastosowaniu Chemiclean.
Pewnie się zastanawiacie co to za siatka w połowie zbiornika. Otóż podjąłem drugą próbę wprowadzenia kolejnej ryby "pokolcowatej" a konkretnie Acanthurus Nigricans. Niestety pierwsza próba zakończyła się fiaskiem i nowy fish został "zamęczony" przez Desjardini. Tym razem postanowiłem odseparować pokolce przez pierwsze 2 tygodnie wspólnego życia. Ma to na celu przyzwyczajenie wzajemne ryb do siebie, oraz nauczenie Nigricansa mojego sposobu żywienia. Odpukać w drugiej dobie po wpuszczeniu zaczął pobierać pokarm. Pierwszy tydzień mamy już za sobą, Desjardini juz nie atakuje siatki nawet jak pływają obok siebie, dlatego jest nadzieja, że wszystko będzie dobrze.
A oto i jego mość:
Jest tez kilka nowych korali (zdjęć nadal nie umiem robić):
- Poranna Witaj Zmiano
- 3
- Has thanked: 114 times
- Been thanked: 29 times
Obłędne te korale. Czuć piniondz.
Kiedyś. Nie ma takiego dnia tygodnia.
-
- 3
No właśnie sęk w tym, że tego piniondza nie ma dlatego tyle to trwa. Wyczekuje i poluje na dobre okazje, bo ceny sklepowe to masakra.Poranna Witaj Zmiano pisze:Obłędne te korale. Czuć piniondz.
- AquaDreams
- 3
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 31 times
@SHARK jaki ja szczęśliwy, że Ty posiadasz taki wspaniały sprzęt
Mogę się już przyznać .. to przez ten Twój projekt/wątek po wielu wielu latach moczenia sie tylko w słodkim, zdecydowałem się na uruchomienie solniczki.
Wiesz (pewnie wiesz) ile razy przejrzałem ten Twój wątek, wszystkie fotki mam na pulpicie (tak tak ... kopirajtuzy )
Wrzucaj obecny stan ! Patrzajmy i my
--------
Arek
Arek
-
- 3
Heheh , postaram się zrobić jakąś fotkę i podesłaćAquaDreams pisze: ↑czwartek 28 mar 2024, 16:01@SHARK jaki ja szczęśliwy, że Ty posiadasz taki wspaniały sprzęt
Mogę się już przyznać .. to przez ten Twój projekt/wątek po wielu wielu latach moczenia sie tylko w słodkim, zdecydowałem się na uruchomienie solniczki.
Wiesz (pewnie wiesz) ile razy przejrzałem ten Twój wątek, wszystkie fotki mam na pulpicie (tak tak ... kopirajtuzy )
Wrzucaj obecny stan ! Patrzajmy i my
-
- 3
Innych pytam co w zbiornikach słychać to i sam coś wstawię.
Niestety straciłem 3 Euphylie które kupiłem jakiś czas temu ale się nie poddaję i próbuję dalej.
Zdjęć nadal nie umiem robić, a poniższe zrobione są przez pomarańczowe szkiełko od okularów
Niestety straciłem 3 Euphylie które kupiłem jakiś czas temu ale się nie poddaję i próbuję dalej.
Zdjęć nadal nie umiem robić, a poniższe zrobione są przez pomarańczowe szkiełko od okularów
- AquaDreams
- 3
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 31 times
@SHARK Te Euphylie długowłose mnie się nie podobają, więc wiesz ... zrobimy "biznesy"
Co do fotek, ja już czekam na wolny czas do przetestowania różnych zabawek foto od kumpla/sąsiada i posiedzenie przy "postprodukcji"
Wówczas ... kolejne "biznesy"
Co do fotek, ja już czekam na wolny czas do przetestowania różnych zabawek foto od kumpla/sąsiada i posiedzenie przy "postprodukcji"
--------
Arek
Arek
-
- 3
A ja je uwielbiamAquaDreams pisze: ↑niedziela 01 wrz 2024, 19:16 @SHARK Te Euphylie długowłose mnie się nie podobają, więc wiesz ... zrobimy "biznesy"