Co polecacie? Już trzeci chinczyk mi nawala... jedna jęczy jak sie termostat włączy, druga stuka a w trzeciej sie zablokowal i nagrzała wode do prawie 30 stopni.
miałem przez chwilę ale się popsuła - zaczęły migać wszystkie diody więc wyjąłem i zareklamowałem.
ja też tylko, że bardziej dla własnego bezpieczeństwatencin pisze: środa 28 kwie 2021, 11:58 wyłączam je nawet podczas podmian, żeby przypadkiem nie wynurzyły się zbytnio i nie paliły bez chłodzenia wodą
Też doszedłem do podobnych wniosków. Kolejne spalone grzałki będę zapewne wymieniał na nieregulowane + zewnętrzny kontroler.Adams2121 pisze: środa 28 kwie 2021, 12:53 To proponuję rozwiązanie stare jak świat
Regulator rt-1 bodajże i grzałka bez sterowania. Gdzieniegdzie działa już ok 15/20 lat.
A to też zauważyłem, tylko u mnie różnica jest około jednego stopnia. Ale nie wiem czy to wina grzałek, czy termometrów, bo na przykład w mieszkaniu dwa termometry pokazują różnicę około 1,5C.tencin pisze: środa 28 kwie 2021, 11:58
- Aquael Ultra Heater. Spalone 2 grzałki (50W i 100W). Z pozostałych które mam i działają, żadna nie trzyma dobrze temperatury względem ustawień (rozjazd między ustawieniem a wskazaniami termometru potrafią się
Obstawiam, że jedno i drugie.Nie wiem [...] czy mam pecha, czy może zwyczajnie ten sprzęt jest takiej sobie jakości niezależnie od producenta i ceny.![]()
ostatnio reklamowałem wlot / wylot ze stali nierdzewnej AquaSteel - po kilku tygodniach pracy pojawiła się powierzchowna rdza. Także ja osobiście chyba nie będę zwolennikiem stali w akwarium
Między innymi tego powodu pytam o doświadczenia z tymi grzałkami...boro1 pisze: środa 26 maja 2021, 09:26 ostatnio reklamowałem wlot / wylot ze stali nierdzewnej AquaSteel - po kilku tygodniach pracy pojawiła się powierzchowna rdza