Zamawiałem prosty, dostałem zakręcony. Po co ta spirala?
Czemu to ma służyć?
Dyfuzor CO2 - Co to za chińska myśl techniczna?
-
- 4
- Imię: Tomek
- Been thanked: 69 times
Masz pewność czy strzelasz? Według mnie to chyba nie bardzo licznik. Tym sposobem to każdy dyfuzor miałby "wbudowany" licznik. Poza tym po co ta spirala taka długa?
-
- 4
- Imię: Paweł
- Been thanked: 1 time
Nie strzelam[emoji846] https://www.clarias.pl/spiro-szklany-dy ... -1974.htmlGrandeOW pisze:Masz pewność czy strzelasz? Według mnie to chyba nie bardzo licznik. Tym sposobem to każdy dyfuzor miałby "wbudowany" licznik. Poza tym po co ta spirala taka długa?
A długa jest po to żebyś zdążył policzyć bąbelki [emoji16]
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
- tencin
- 4
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 95 times
To jest licznik zintegrowany ze zwykłym spiekiem ceramicznym i nic poza tym. Przecież gaz dochodzi do samego końca tej spiralnej rurki i dopiero tam się uwalniają pojedyncze bąbelki, droga gazu w spirali nie ma wpływu na jego rozpuszczanie ani nawet na czytelność licznika. Sam spiralny kształt to marnowanie szkła, fantazja konstruktora. Nic nie daje, ale może komuś się podoba... 

-
- 4
Bąbelki lecą już przez spiralętencin pisze:To jest licznik zintegrowany ze zwykłym spiekiem ceramicznym i nic poza tym. Przecież gaz dochodzi do samego końca tej spiralnej rurki i dopiero tam się uwalniają pojedyncze bąbelki, droga gazu w spirali nie ma wpływu na jego rozpuszczanie ani nawet na czytelność licznika. Sam spiralny kształt to marnowanie szkła, fantazja konstruktora. Nic nie daje, ale może komuś się podoba...
-
- 4
To robi tylko za licznik babelkow, nie trzeba montować drugiego na wężu [emoji846]tencin pisze:Faktycznie... Ale to nadal tylko wizualny bajer, bez znaczenia dla samej skuteczności rozpuszczania gazu.
- tencin
- 4
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 95 times
No dokładnie. Używałem podobnego, ale akrylowego, jeszcze dodatkowo z zaworkiem a licznik był bez spirali. 3w1, moim zdaniem wygodniejszy niż te szklane.Kiql pisze: wtorek 11 maja 2021, 11:28 To robi tylko za licznik babelkow, nie trzeba montować drugiego na wężu

-
- 4
Trudniej potłuc [emoji846]tencin pisze:No dokładnie. Używałem podobnego, ale akrylowego, jeszcze dodatkowo z zaworkiem a licznik był bez spirali. 3w1, moim zdaniem wygodniejszy niż te szklane.Kiql pisze: wtorek 11 maja 2021, 11:28 To robi tylko za licznik babelkow, nie trzeba montować drugiego na wężu
Szklane też są 3w1
-
- 4
- Imię: Tomek
- Been thanked: 69 times
W Clariasie po 39zł, ja płaciłem 12zł z tego co pamiętam.Kiql pisze: wtorek 11 maja 2021, 10:36 Nie strzelamObrazek https://www.clarias.pl/spiro-szklany-dy ... -1974.html