Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
eva pisze: ↑środa 22 mar 2023, 08:38
Czy Waszym zdaniem akwarium 60/30/40 wys jest odpowiednie dla grupki zmienniakow. Czy jednak trochę za małe?
dla grupki tak, ale to się mnoży niczym gupik, więc musisz się zastanowić
Ja właśnie lubię jak mi się rybki mnożą. Nie będzie to problem znaleźć chętnych na nadmiary, ludzie chętnie biorą Jaka grupka Twoim zdaniem będzie się dobrze czuła w takiej wielkości?
eva pisze: ↑środa 22 mar 2023, 13:15
Nie będzie to problem znaleźć chętnych na nadmiary,
żeby oddać to muszą trochę podrosnąć . W tym czasie będą już następne., chyba że będzie jedna samica ale wtedy samce ją zamęczą.
Platka jest piękną rybką , można " bawić się kolorami " jak u gupików.
U mnie od zawsze kanibalizm i problem... Aby odchować młode to muszę kilka zabiegów wykonać, najlepiej odłowić ciężarną i wsadzić do mocno zagęszczonego akwarium z np. rogatkiem.
Platki trzeba też ładne wybrać, są takie jakby krępe, tych nie wybieram, wolę smukłe.
Ja zawsze cenię ryby występujące w naturalnym środowisku i dlatego zachęcam do ewentualnego zakupu formy dzikiej:-) Nie widzę potrzeby ,,poprawiania" natury. Na form hodowlanych taki zbiornik będzie do czasu ok natomiast dla dzikiej może być zbyt mały.
DanielP pisze: ↑środa 05 kwie 2023, 13:15
Ja zawsze cenię ryby występujące w naturalnym środowisku i dlatego zachęcam do ewentualnego zakupu formy dzikiej:-) Nie widzę potrzeby ,,poprawiania" natury. Na form hodowlanych taki zbiornik będzie do czasu ok natomiast dla dzikiej może być zbyt mały.