Zmienniak Plamisty wielkość akwarium
-
- 4
- Has thanked: 55 times
- Been thanked: 48 times
dla grupki tak, ale to się mnoży niczym gupik, więc musisz się zastanowićeva pisze: środa 22 mar 2023, 08:38 Czy Waszym zdaniem akwarium 60/30/40 wys jest odpowiednie dla grupki zmienniakow. Czy jednak trochę za małe?

-
- 4
- Imię: Ewa
- Has thanked: 518 times
- Been thanked: 185 times
Ja właśnie lubię jak mi się rybki mnożą. Nie będzie to problem znaleźć chętnych na nadmiary, ludzie chętnie biorą

- Miro
- 4
- Imię: Mirek
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 63 times
żeby oddać to muszą trochę podrosnąć . W tym czasie będą już następne., chyba że będzie jedna samica ale wtedy samce ją zamęczą.
Platka jest piękną rybką , można " bawić się kolorami " jak u gupików.
- Poranna Witaj Zmiano
- 4
- Has thanked: 132 times
- Been thanked: 29 times
U mnie od zawsze kanibalizm i problem... Aby odchować młode to muszę kilka zabiegów wykonać, najlepiej odłowić ciężarną i wsadzić do mocno zagęszczonego akwarium z np. rogatkiem.
Platki trzeba też ładne wybrać, są takie jakby krępe, tych nie wybieram, wolę smukłe.
Platki trzeba też ładne wybrać, są takie jakby krępe, tych nie wybieram, wolę smukłe.
Kiedyś. Nie ma takiego dnia tygodnia.
-
- 4
- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 125 times
Ja zawsze cenię ryby występujące w naturalnym środowisku i dlatego zachęcam do ewentualnego zakupu formy dzikiej:-) Nie widzę potrzeby ,,poprawiania" natury. Na form hodowlanych taki zbiornik będzie do czasu ok natomiast dla dzikiej może być zbyt mały.
-
- 4
- Imię: Ewa
- Has thanked: 518 times
- Been thanked: 185 times
forma dzika platki? nigdy nie widziałam.DanielP pisze: środa 05 kwie 2023, 13:15 Ja zawsze cenię ryby występujące w naturalnym środowisku i dlatego zachęcam do ewentualnego zakupu formy dzikiej:-) Nie widzę potrzeby ,,poprawiania" natury. Na form hodowlanych taki zbiornik będzie do czasu ok natomiast dla dzikiej może być zbyt mały.